Zásady ochrany osobných údajov

Navigácia

Navigácia

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas.

  • Zápis do 1. ročníka

  • Vesmír očami detí

    Dňa 12. 4. 2024 bolo vyhodnotenie detskej výtvarnej súťaže "Vesmír očami detí". Výtvarná práca nášho žiaka, Damiána Maľara, postúpila  do  celoslovenského kola. Gratulujeme  jemu, ako aj  Mgr. Jane Libákovej, ktorá ho do tejto súťaže zapojila a podporuje jeho výtvarné nadanie.

  • Apríl, mesiac lesov

         Dňa 11. 4. 2024 sme s MŠ Podskalka navštívili Vihorlatskú knižnicu v Humennom. Apríl je mesiac lesov a práve táto téma bola dôvodom našej návštevy. Naučili sme sa separovať odpad a dozvedeli sa, prečo je to dôležité. Triedením a minimalizovaním odpadu chránime naše životné prostredie. Pani knihovníčka nás previedla knižnicou a prečítali sme si rozprávku. Na záver nás pani učiteľky zobrali na koláčik do blízkej cukrárne. Tento deň bol poučný a zábavný zároveň a my sme si ho naozaj užili.  

                                                                                                                                           Mgr.  Sidónia Gudová

  • Oznam

    V súlade so zákonom č. 245/2008 Z.z., §150, ods. 5, udeľujem na deň  5. 4. 2024 / piatok / pre žiakov základnej školy riaditeľské voľno z organizačných a prevádzkových dôvodov. Zároveň oznamujem, že v tento deň nebude z organizačných dôvodov v prevádzke ani materská škola a školský klub detí. Opätovný nástup na vyučovanie bude dňa 8.4.2024 / pondelok /.

  • Oznam

    Oznamujeme vám, že veľkonočné  prázdniny pre žiakov základnej školy  začínajú 28. 3. 2024 /štvrtok / a potrvajú  do 2. 4. 2024 /utorok /.   Nástup do školy bude  3. 4. 2024 / streda/.

     

    Prevádzka  materskej  školy sa prerušuje od 28. 3. 2024 /štvrtok / do 2. 4. 2024 /utorok/. Nástup do MŠ       bude  3. 4. 2024 / streda/.

  • Návšteva knižnice

    Hovorí sa, že kniha je najlepší priateľ človeka.

     

         Aby sme u žiakov rozvíjali pozitívny vzťah ku knihám, motivujeme ich aj týmto spôsobom, že každý rok navštevujeme mestskú Vihorlatskú knižnicu. Inak nebolo ani tohto roku, presnejšie 14. marca. A prečo v mesiaci marec? Odpoveď je jednoduchá. Marec, mesiac knihy.

         Hneď pri vstupe do knižnice nás privítala veľmi milá a usmievavá pani knihovníčka. Zoznámila deti s priestormi knižnice a porozprávala o jednotlivých oddeleniach. Do jedného z nich, presnejšie detského, nás hneď pozvala. V detskom oddelení si deti mohli vybrať            a listovať v rozprávkových knihách, encyklopédiách. Vysvetlila postup pri požičiavaní kníh, správne zaobchádzanie s knihami, že knihy sa dajú nielen požičať, ale aj kúpiť. Detské srdiečka to potešilo a niektorí si aj hneď knižku kúpili. Ďalej sa dozvedeli, že každý kto do knižnice príde, musí mať preukaz, do ktorého sa zapisujú tituly, ktoré si majiteľ preukazu požičia. Spomenula aj rôzne podujatia, ktoré knižnica organizuje a pozvala ich na návštevu spolu s rodičmi. Deti odchádzali spokojné, obohatené o nové zážitky.

         Dúfame, že návšteva priestorov knižnice, listovanie stránkami kníh podnietilo záujem mnohých našich žiakov o knihy a stanú sa vernými čitateľmi našej mestskej knižnice. Zároveň veríme, že týmto spôsobom si vytvoria kladný vzťah ku knihám, ktorý im vydrží až do dospelosti.

                                                                                                                                                  Mgr.  Žaneta Bovanová

  • Deň vody

    Dňa 22.  marca  sme si v materskej škole pripomenuli dôležitosť vody. V tento deň si na celom svete pripomíname dôležitosť tejto vzácnej tekutiny. Spoločne sme si ráno rozprávali a zisťovali, prečo potrebujeme vodu. Vytvorili sme si spoločnú mapu mysle, ktorú sme si nakreslili a  nalepili. Ako sa na oslavu patrí, tak sme sa naučili aj novú pieseň a báseň o vode. Veru bolo nám veselo ...

                                                                                                                                               Mgr. Martina Chalupková

  • Vítanie jari a vynášanie Moreny

    „ Ej Morena, Morena do vody si hodená...“

    Dôležitým znakom prichádzajúcej jari boli v minulosti rôzne obrady a ľudové zvyky, ktoré sa zameriavali aj na odohnanie zimy a privolanie jari. Deti a žiaci z materskej a základnej školy na Podskalke si túto tradíciu veľmi obľúbili a aj  tento rok si spoločne  pripomenuli naše folklórne dedičstvo. Spev, tanec, akordeón  a samozrejme ľudové remeslá mohli deti zakúsiť na vlastnej koži. Zážitkovým učením si deti priblížili aj ľudovú tvorbu, architektúru a ľudové kroje. Deti a pani učiteľky  z materskej školy si pre svojich spolužiakov zo základnej školy pripravili tvorivé dielne, na ktorých si kamaráti mohli vyskúšať naozajstné ľudové remeslá.  Spoznávali maľovanie a zdobenie kraslíc s tetou „ Krasličkou“, navštívil nás po roku aj ujo „ Prútik“, ktorý naučil šikovné deti zapletať korbáčiky a dokonca v závere dňa deti zažili naozajstný koncert ľudovej rusínskej speváčky Michaely Vasilenkovej. Po týchto doobedňajších zážitkoch  sa všetky deti a učitelia zhromaždili  na školskom dvore, aby konečne vyhnali zimu a skutočne privolali jar. Veselým a radostným spevom  sa presunuli k rieke, kde Morenu zapálili a vyhodili.

    Zimu vyženieme, teplo prinesieme! „ takto sa niesol zvučný  hlas  a spev našich detí po celom okolí Podskalky.

     

                                                                                                                                              Mgr. Martina Chalupková

     

  • Oznam

    Oznamujeme vám, že jarné prázdniny pre žiakov základnej školy  začínajú 26. 2. 2024 /pondelok / a potrvajú  do 1. 3. 2024 /piatok /.   Nástup do školy bude  4. 3. 2024 / pondelok/.

     

    Prevádzka  materskej  školy sa prerušuje od   26. 2. 2024 /pondelok / do 1. 3. 2024 /piatok /.

    Nástup do MŠ bude 4. 3. 2024. /pondelok/.

  • Karneval v ZŠ a MŠ

    Obdobie fašiangov je čas pre zábavu, radosť a veselosť. Milou tradíciou sa  v tomto čase stala  aj príprava  detského karnevalu. Je to obdobie očakávaní, príprav masiek, výzdoby tried a samotný veľký deň karnevalu. V tento deň sa celá škola premenila  na jedno zábavné, rozprávkové mesto, v ktorom ožívajú všetky rozprávkové postavy. Privítal nás kamarát šašo, či rôzne víly. Aj my učitelia  a naše deti sme si spoločne zašantili, zasúťažili, vytancovali a nakoniec sa aj poriadne vyhostili, tak ako sa na poriadnu zábavu patrí. Nakoniec boli ocenení všetci, ktorí v tento výnimočný deň prišli do školy. Ďakujeme všetkým za skvelú zábavu...

                                                                                                                                                           Kolektív ZŠ s MŠ

  • Vedieť obdarovať druhého ...

    Vedieť obdarovať druhého a mať z toho väčšiu radosť, ako keď nás niekto obdaruje, je veľmi krásne a zároveň vzácne. Pritom vôbec nemusí ísť o drahý dar. Stačí málo ako úsmev, pomoc, nastavené ucho na počúvanie ...

    Vianoce sa už odpradávna spájali s vianočnými darčekmi. A práve tie si darovali  naši žiaci z II.A  pod vianočný stromček. Žiaci si vyžrebovali mená, kto koho obdaruje a poteší. Ale nešlo len o prevzatie daru. Nesmelo chýbať milé slovo, pohladenie  ani objatie. Ďakujeme aj rodičom, že sa spolu s deťmi do tejto akcie zapojili.

                                                                                                  S pozdravom triedna učiteľka a vychovávateľka II. A

  • Mestečko snov

    Základná škola, Hrnčiarska 13, Humenné a Mesto Humenné vyhlásilo 6. ročník literárnej a výtvarnej súťaže „Mestečko snov“ pod záštitou kníhkupectva ČAS NA TICHO.  Cieľom súťaže bolo prostredníctvom umeleckej tvorby vzbudiť u žiakov základných škôl záujem o mesto Humenné.

    Vo výtvarnej súťaži „Mestečko snov" získala žiačka 2.A,  Timea Točeková,  1. miesto. Blahoželáme a ďakujeme za úžasnú reprezentáciu školy.

    Mgr. Kristína Lalíková

  • Oznámenie o prerušení vyučovania

    V zmysle Metodického usmernenie č. 15/2005-R z 31.10.2005, oznamujem prerušenie vyučovania  pre žiakov materskej školy z dôvodu vysokej chorobnosti.

    Vzhľadom k tomu, že v dňoch 18. 12. 2023 a 19.12.2023 bola chorobnosť žiakov v našej škole   nad  20 % rozhodol som o prerušení vyučovania v dobe od 20. 12. 2023 do 22.12. 2023.

     

  • Najkrajší betlehem

    Ako každý rok aj v tomto roku sa rozhodlo Mestské kultúrne  stredisko v Humennom prichystať súťaž zameranú na umenie rôzneho druhu – výroba pohľadnice, ozdoby či napísanie básne alebo príbehu. Tentokrát bola téma najkrajší betlehem  vo formáte 3D a ozdobený podľa vlastnej fantázie. Tak aj bolo, naše predstavy a kreativitu sme premenili na krásne „dielka“. Žiaci našej školy pod vedením pedagógov vytvorili z rôznych materiálov betlehemy, ktorými sa zapojili do krásnej súťaže. Práce boli vystavené vo vestibule Mestského kultúrneho strediska. Odmenu dostal každý účastník. Betlehemy budú skrášľovať chodbu našej školy.

  • Projekt : Skrášľujem svoje mesto...

     

    Naša základná škola s materskou školou sa zapojila do projektu nášho mesta “Skrášľujem svoje mesto„ . Spoločnými silami učiteľov, detí a aj ostatných sme si trocha skrášlili okolie pri našej škole. Vytvorili sme nové záhony na kvety, namaľovali nové zábavné labyrinty pre naše deťúrence, aby sa pri pobyte na školskom dvore všetci cítili super. Na dvore, si môžeme  spríjemniť čakanie na svoje ratolesti na nových lavičkách.Vytvorili sa nové hracie plochy , ktoré budú deťom slúžiť na rozvoj ich koordinačných schopností. V neposlednom rade  sa deti najviac tešili z toho, že mohli priložiť rúčky k dielu....

    Tešíme sa, ďakujeme mestu  a všetkým  za takúto skvelú pomoc....

                                                                                                                                            Mgr. Martina Chalupková

  • Jeseň pani bohatá...

     

    S príchodom jesene sa mení celá príroda, mení sa všetko okolo nás. Záhrady a príroda, o ktorú sme sa po celý rok usilovne starali nám dáva tradične v jeseni svoje bohatstvo. Aj my v našej škole chceme deťom priblížiť a odkryť všetky tajomstvá, ktoré v sebe skrýva práve toto ročné obdobie. Pani učiteľky a aj pán asistent si pre deti pripravili krásnu výstavu jesennej úrody, ktorá deti sprevádza v triedach i na chodbách. Všetky dary prírody mali deti možnosť nielen vidieť, ale aj ochutnávať ....

    Ej, veru to bolo vitamínov...

                                                                                                                                       Mgr. Martina Chalupková

  • Deň jablka v materskej škole

     

    Viete o tom, že aj jablko má svoj medzinárodný deň? Tým je každoročne 21. október. Malí aj veľkí veľmi dobre vedia, aké je toto ovocie zdravé - plné vitamínov. Práve preto, si každý rok v októbri pripomíname DEŇ JABLKA, aj v našej materskej škole. Jabĺčkam patril nielen jeden deň, ale dokonca celý týždeň sme si počas výchovno-vzdelávacieho procesu pripomínali dôležitosť tohto ovocia. Vytvárali sme rôzne kreatívne  aktivity, ktoré našim deťom spríjemňovali pobyt v materskej škole. Súťažili sme, tvorili sme a v neposlednom rade aj ochutnávali rôzne druhy jabĺk. Spoznali sme jablkové kráľovstvo , dokonca sme  okúsili aj chuť víťazstva a dostávali sme skutočné jablkové medaily a čelenky. Ale tie, sme si museli vyloviť vlastnými zubami ...

     

                                                                                                                        Mgr. Martina Chalupková, Mravčekovia

  • Október, mesiac úcty k starším

     

         Starší ľudia si zaslúžia úctu a vďaku, a preto sme si v mesiaci október, ktorý je mesiacom úcty k starším, pozvali do našej MŠ starých rodičov. Deti si pre nich pripravili program  v podobe básní a piesní. Starí rodičia sa tešili, že môžu stráviť so svojimi vnúčatami veselé dopoludnie a poďakovali sa im nie len slovom, ale aj potleskom a úsmevom. Po vystúpení sme si všetci spolu posedeli pri teplom čaji a koláčikoch. Na záver deti babičkám darovali vlastnoručne vyrobený darček. Sme radi, že sme aj takýmto spôsobom mohli vyjadriť úctu      a vďaku našim starým rodičom. Rozlúčili sme sa so želaním zdravia a sľúbili sme si stretávať sa aj pri iných podujatiach.

                                                                                                                                                           trieda Včielky

  • Svetový deň jablka

      

         Ľudová múdrosť hovorí: Každý deň jablko, od lekára ďaleko. 21. október bol vyhlásený za Svetový deň jablka a my sme si ho pripomenuli aj v našej MŠ trojdňovým projektom, počas ktorého sme aktivity prispôsobovali tak, aby v nich boli zahrnuté tieto šťavnaté zázraky. Deti sa primerane podľa veku oboznámili s prospešnosťou jabĺk pre ľudské zdravie, s možnosťami ich spracovania a konzumácie. Deti jedli jabĺčka v surovom stave, zavárané aj rozmixované    s piškótkami. Najviac nám však chutil jablkový džús. Sprievodnou akciou boli  tvorivé dielne, kde jabĺčko odtláčali na výkres, skladali jablkové puzzle, vyrábali jabĺčkové čelenky, či ježka. V rámci matematických predstáv sme jabĺčka počítali, delili na polovice, pridávali aj odoberali. Hymnou týchto dní bola pieseň Červené jabĺčko vo vrecku mám, ktorú sa deti naučili spievať. Tieto projektové dni boli plné tvorivosti, zábavy a zdravia.

     

                                                                                                                                                         Trieda Včielky

       

       

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Podskalka 58, Humenné
    Podskalka 58, 066 01 Humenné
    ICO: 37947966
  • 057 7767791

Fotogaléria